Linkbuilding: Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Je hebt als ondernemer vast al eens van linkbuilding gehoord. Eigenlijk kun je er niet zonder, zeker als je van je website afhankelijk bent om klanten te vinden. Veel mensen hebben echter geen idee wat linkbuilding precies is, en dat is zonde! Je kunt het namelijk op een slimme manier inzetten om meer bezoekers naar je website te trekken! Je kunt linkbuilding in sommige gevallen zelf doen, maar als je echt een groot effect wenst kun je beter een online marketing bureau inschakelen. Het heeft namelijk pas echt een groot effect als je het op grote schaal toepast. Logisch, niet?

 

Wil je direct weten wat het kost om dit uit te besteden? Klik dan op: linkbuilding uitbesteden | Doublesmart.

 

Een natuurlijk linkprofiel opbouwen

Het doel van linkbuilding uitbesteden is het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel. Dit is als het ware een verzameling links naar jouw website, die heel natuurlijk overkomt. Met andere woorden: alsof er niet voor betaald is. Om dit te bereiken zul je bijvoorbeeld variatie moeten aanbrengen in de anchorteksten en URL’s, maar ook links moeten hebben op websites met verschillende domain authorities. De domain authority van een website geeft aan hoe populair deze is voor zoekmachines. Het is een getal tussen de 1 en de 100, en hoe hoger de domain authority van een website, hoe meer waarde de link is die daar vandaan komt. Bovendien stijgt jouw eigen domain authority (DA) als je meer en meer backlinks hebt.

 

Onbetaalde vormen van linkbuilding

Als je nog een beetje huiverig bent om flink in linkbuilding te investeren dan kun je proberen om gratis links te vergaren. Start eerst met links toevoegen op al je social media profielen, en denk ook aan platformen waar je nog niet actief bent. Daarnaast kun je proberen te starten met gastbloggen. Schrijf artikelen over jouw specialiteit, product of dienst en plaats deze op website met een vergelijkbare doelgroep of onderwerp. In deze teksten verwerk je natuurlijk een link naar jouw website, waardoor je domain authority stijgt. Je kunt ook producten weggeven aan een blogger of vlogger, zodat deze er content over kan creëren. Als laatste zullen ook sommige klanten en/of leveranciers vaak met plezier naar je linken, zeker als de samenwerking altijd goed is verlopen.

 

Liever linkbuilding uitbesteden?

Als je de tijd of het geduld niet hebt om op zoek te gaan naar websites waar je links kunt plaatsen, kun je natuurlijk ook je linkbuilding uitbesteden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij online marketing bureau Doublesmart. Zij kunnen de artikelen over jouw bedrijf verzorgen, en plaatsen deze vervolgens op relevante websites met een aantrekkelijke DA. Dit is uiteraard niet gratis, maar het kan je op korte termijn verbazingwekkende resultaten opleveren. Het is dus zeker het proberen waard, want je zet met een sterk linkprofiel jouw website heel snel op de kaart!

 

Comments are closed.