Waarom is een goede website belangrijk?

Wil jij je bedrijf graag online vindbaar laten zijn, dan is een goede website heel erg belangrijk. In feite is de website het visitekaartje van je bedrijf voor eventuele klanten. Nu gaat het niet alleen om de uitstraling van je bedrijf maar het heeft ook best aardig wat voordelen. Wil jij weten waarom een goede website belangrijk is?

Waarom is het belangrijk om een goede website te hebben?

Om te beginnen is een website het visitekaartje van je bedrijf. Het is niet alleen een informatiebron, het is ook de afspiegeling van je bedrijf en laat je zien wat je met je bedrijf wilt uitstralen. Vaak is de website de eerste kennismaking met het bedrijf en dan is het goed dat het meteen een juiste eerste indruk krijgt. Om de juiste uitstraling te geven is het belangrijk dat de website goed verzorgd en logisch opgebouwd is. Hierdoor komt het bedrijf serieus en professioneel over bij eventuele nieuwe klanten. Wanneer een website goed werkt geeft dit vertrouwen bij een bezoeker. Wil je dit uit handen geven? Kies dan voor een Website op maat door Telstar Web.

Een goede website waar moet het aan voldoen?

Wanneer men succes wil hebben dan is het goed om vindbaar te zijn en is gebruiksvriendelijkheid net zo belangrijk. Wanneer het om een website gaat waar veel aan gedaan is, heeft men meer kans op vindbaarheid maar ook op een hoge positie in de zoekmachines. Ook de opbouw van de website is een belangrijke factor. Een bezoeker moet eenvoudig kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Om een goede website te hebben kun je rekening houden met een aantal factoren:

  • De doelgroep aanspreken: Als de doelgroep duidelijk is voor je website dan is het belangrijk om interessante en relevante content op de website te hebben. De toegevoegde waarde van wat je als bedrijf aanbiedt moet helder beschreven worden zodat de doelgroep zich hierin herkent
  • Professionele website: De website moet professioneel ogen voor de bezoeker. De uitstraling moet kloppen die bij jou bedrijf hoort. Kleur en thema moeten dan ook passen bij het doel van je bedrijf
  • De snelheid van de website: Wanneer een website traag is, haken de bezoekers vaak snel af. Een optimale ervaring is vaak dat de website in 1 tot 2 seconden geladen is.
  • Webstructuur: Ook de webstructuur is belangrijk. Een bezoeker wil de informatie goed kunnen vinden.
  • Relevant content: Relevante content is belangrijk voor een goede website. De content moet antwoorden op vragen geven, de webpagina’s moeten bieden dan die van de concurrent, de website moet geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines en de content moet vlot leesbaar zijn.
  • Content delen: Goed content moet gedeeld kunnen worden door bezoekers op social media platformen en via mail
  • Het moet meerwaarde hebben voor bezoekers: Wanneer ze op de eerste optimale pagina zijn geweest, moeten er ook meerdere pagina’s zijn om te bezoeken. Hoe langer ze op de website zijn hoe meer kans dat de bezoeker de website onthoudt
  • Unieke afbeeldingen: gebruik unieke afbeeldingen om de website overtuigender te maken
  • Voor alle apparaten beschikbaar: De website moet optimaal werken en eruit zien op verschillende schermformaten

Comments are closed.